quien son habib i merit?i donde viven? en este texto
Habib és un jove egipci que ha nascut i crescut a la riba del Nil, al si d'una família camperola que viu en un petit llogaret i conrea una parcel·la de terra a prop del riu.
La família de Habib viu del treball del camp: els homes llauren, sembren, recullen la collita i construeixen dics i canals.
Les dones col·laboren en la recol·lecció, elaboren el pa i la cervesa, confeccionen els vestits i van al mercat a vendre els productes sobrants.
Conreen cereals, llegums i hortalisses. També cacen, crien animals i pesquen al riu. En previsió dels anys de males collites, quan la crescuda del riu és escassa, emmagatzemen gra a les sitges.
No tot el que obtenen de la terra és per a ells, ja que han de lliurar una part de la collita als funcionaris del faraó o del temple.
A més, els mesos d'escasses feines agrícoles, els homes estan obligats a treballar en la construcció de les grans obres del faraó.
La dieta de la família de Habib és molt senzilla. El pa i la cervesa són els aliments bàsics, als quals afegeixen peix sec, una mica de carn, llenties i pèsols. També consumeixen fruita, especialment figues i raïm, i fan servir la mel i els dàtils per endolcir els aliments.
Merit és la germana gran de Habib. Fa uns quants anys es va traslladar amb la seva família a viure a una ciutat, on abunden els artesans (teixidors, orfebres, ceramistes...) i els comerciants.
Viu en una petita casa d'un barri artesà, on Snefrú, el seu marit, regenta un petit taller d'elaboració de peces de ceràmica.
Per vestir-se, les dones es cobreixen amb un drap de lli, i els homes, amb una tela lligada a la cintura amb un nus.
A les grans mansions de la ciutat, els propietaris rics posseeixen esclaus domèstics

Respuesta :