Respuesta :

A continuación se escribe un procedimiento de un experimento químico para la elaboración de yogurt (describe procedures for chemistry or physics experiments):

  1. Heat 1 liter of milk at 85 ºC for 30 minutes.
  2. Turn off the heat and leave the milk cooling until it is lukewarm (60 ºC).
  3. Separate the milk into 4 portions of 250 ml, which will be placed in labelled jars, adding 1 tablespoon of whole milk to each.
  4. Place in 3 jars different sugars. In one of the jars, do not put sugar, because it will serve as a control.
  5. Immediately measure the pH of the 4 vials using a pH indicator tape.
  6. When the temperature of the jars is around 44ºC, add 0.5 tablespoons of commercial yogurt to the 4 jars.
  7. Don't forget to cover the jars and leave them in a warm place overnight.
  8. The next day, examine the consistency of the yogurt in each of the 4 jars, as well as its pH.
  9. Record the results and make a discussion of them.

Normas de seguridad en un laboratorio químico

  • El espacio debe contar con buena ventilación e iluminación.
  • Todas las prácticas deben realizarse con la supervisión de un profesor experto.
  • Se deben seguir todas las instrucciones que diga el profesor.
  • Se deben conocer las medidas a tomar en caso de una emergencia.
  • Se deben utilizar los equipos apropiados para cada experimento.

Puedes aprender más sobre los instrumentos de laboratorio en: https://brainly.lat/tarea/1220076

#SPJ1

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