por favor ayuda! lenin y la revolucion rusa:

1. [...] La guerra [...], sota el nou govern de Luov i companyia, continua sent indubtablement una guerra imperialista de rapinya, a causa del tarannà capitalista d’aquest govern.
2. La peculiaritat del moment actual a Rússia és el pas de la primera etapa de la revolució, que ha donat el poder a la burgesia perquè el proletariat manca del grau necessari de consciència de classe i d’organització, en la seva segona etapa, que ha de posar el poder en mans del proletariat i dels sectors més pobres dels camperols [...].
3. Ni el més mínim suport al govern provisional [...] Desemmascarar aquest govern, que és un govern de capitalistes. [...]
4. Explicar a les masses que els soviets de diputats obrers són l’única forma possible de govern revolucionari [...] la necessitat que tot el poder de l’Estat passi als soviets de diputats obrers [...].
5. No a una república parlamentària [...], sinó a una república dels soviets de diputats obrers, jornalers rurals i camperols [...]. Supressió de la policia, de l’exèrcit i de la burocràcia.
6. Confiscació de totes les terres als terratinents, nacionalització de totes les terres del país [...].
7. Fusió immediata de tots els bancs del país en un banc nacional únic, sotmès al control de soviets de diputats obrers.
8. Posar de seguida la producció social i la distribució de productes sota el control de soviets de diputats obrers.
9. [...] Canviar el nom del partit.
10. Renovar la Internacional

1. De que tracta?
2. Què en pensa del govern provisional? Fa alguna proposta alternativa? 3. Des de la perspectiva bolxevic, en quina situació política es troba Rússia?
4. Quines altres propostes exposa Lenin?

Respuesta :

Otras preguntas