La ciutat de Barcelona a l’època romana és coneguda com a Barcino. Investiga quan va ser fundada, en quines circumstàncies i quin era el seu nom real.

Respuesta :

Respuesta:

noooooooooooooooooooooooooooooooo

Respuesta:

La ciutat de Barcelona, coneguda com a Barcino durant l’època romana, va ser fundada al voltant de l'any 15 aC. La fundació de Barcino es va produir durant el regnat de l'emperador August, en un període de consolidació i expansió de l’Imperi Romà a la península Ibèrica.

El seu nom complet en llatí era "Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino." Aquesta denominació reflectia la seva fundació sota la protecció de l’emperador August (Iulia Augusta), així com la seva condició de colònia (Colonia) i la seva relació amb la gens Julia, la família de l'emperador.

Barcino va ser fundada amb l'objectiu de servir com a colònia per als veterans de les legions romanes, proporcionant-los terres com a recompensa pels seus serveis militars. A més, la seva ubicació estratègica prop del mar Mediterrani i en una zona fèrtil la convertia en un punt important per al comerç i les comunicacions a la regió.

Barcino no era una de les ciutats més grans o més influents de la Hispània romana, però amb el temps va créixer en importància, especialment a partir del segle III dC, quan va començar a desenvolupar-se com a centre administratiu i comercial.

Otras preguntas